beoordeeld met een 9.0

Zelfbruiner aanbrengen: Zo doe je dat zónder strepen, vlekken en bruine handen!

Zelfbruiner wordt het meest aangeschaft in maart – het voorjaar lonkt en in plaats van witte melkflessen, wil jij voor de dag komen met gebruinde benen die gezien mogen worden! En heb je even niet de kans om een spray tan salon binnen te stappen voor een instant bruin lichaam? Dan moet je kiezen voor zelfbruiner. In mousse, spray of gel: voor iedereen is er weer een andere emulsie. Hoe breng je egaal zelfbruiner aan, zonder strepen, overmatig bruine knieen en ellebogen, en zonder bruine handpalmen te krijgen? Want geef toe – dat ziet er echt niet uit!

Ideale oplossing: de ‘Tanning Glove’

De bruin-zonder-zon branche heeft het heft in eigen hand genomen om bruine handpalmen bij klanten te voorkomen. Het product dat hieruit is voortgekomen is de Tanning Glove – een zachte, herbruikbare handschoen waarmee je de zelfbruinende mousse of spray dun uit kunt smeren, zonder dat de tanning daarbij in je handpalmen kan trekken! Ze zijn machinewasbaar op 40 graden en daarmee een goede investering aan het begin van het lenteseizoen. Helaas kun je deze specialistische tanning gloves nog niet aanschaffen in de drogist. Het is nog niet ‘main stream’ en wordt vooral geleverd door leveranciers van spray tanning merken. Omdat die merken vaak naast tanning vloeistoffen voor professioneel gebruik in de salon, ook verzorgingsproducten hebben ontwikkeld die de consument mee kan nemen naar huis. Om daar nog wat langer van die bruine teint te kunnen genieten!

Latex handschoenen: Een alternatief?

Niet de beschikking over een tanning glove? Als tweede keuze kun je ook een latex handschoen gebruiken, al is een egaal resultaat daar minder makkelijk mee te bereiken omdat de handschoenen helemaal geen vocht opnemen – en de tanning glove wel.

Goed, de nieuwe generatie self-tanners staan – mits juist opgebracht – garant voor een natuurlijk effect. Maar hoe breng je zelfbruiner nou aan?

Zo breng je zelfbruiner egaal aan:
- Scrub je lichaam eerst licht en breng een bodylotion of barrier cream aan op je enkels, knieën en ellebogen om strepen te voorkomen.
- Breng je self-tan aan met een latex handschoenen of een tanning glove en wrijf het met ronddraaiende bewegingen in om strepen te voorkomen.
- Als je klaar bent breng je met een make-up sponsje een klein beetje self-tanner aan op de bovenkant van je handen. Houd het heel licht en ontwijk de handpalmen en vingers.
- Gebruik je een self tan spray of self tan mist? ‘Loop’ er dan als het ware doorheen. Houd veel afstand, probeer niet dichtbij, specifieke lichaamsdelen te sprayen: dat is een recept voor een streperig, zeer plaatselijk erg bruin resultaat!
- Breng het aan in de badkamer zodat je de spray die niet op jou terecht komt later makkelijk kan verwijderen.

Veel plezier en succes met het aanbrengen van zelfbruiner!

Terug naar overzicht
Een ogenblik geduld...